GAİN Platformu Nedir?

Gain, yeni yıl ile birlikte hayatımıza giren yerli medya platformumuz. Filli boyanın eski sahibi Gözde Akpınar’ın kuruculuğunu üstlendiği bu platformun içeriğine ve kullanımına birlikte bakalım.

 

Yazı İçeriği

Gain ismi nereden geliyor?

Gain kelimesi, Türkçe’ye “kazanç” olarak çevirilmektedir. Fakat bu isim “Güzel ahlak, iyi niyet” mottosunun baş harflerinden oluşmuştur.

 

Gain logosu nereden geliyor?

Net olarak açıklanmamış olmakla birlikte, logoda bulunan kırmızı balonlu kızın, 2002 yılında grafiti sanatçısı Banksy’in başlattığı duvar resimleri serisinden geldiği tahmin ediliyor. Aynı zamanda 1956 yapım “kırmızı balon” filmi de ayrı bir tahmin. 

Gain platform yapısı 

Gain’e şuan telefon ve tabletler ile giriş yapılabiliyor. Aynı zamanda platform içerisinde televizyona bağlama alanı bulunuyor. Platfrom, reklamlarında gösterildiği üzere her an kullanıcının kolayca içeriklerinden yararlanabileceği şekilde tasarlanmak istenmiş. Dikey olarak kullanım sağlayan platform, basit ve anlaşılır bir yapıya sahip. Uygulama her açıldığında size önerilen veya son izlediğniz içerik başlamakta. Yukarı kaydırıldığında bu içeriğin bilgileri ve diğer bölümleri; aşağı kaydırıldığında ise keşfet bölümü sizi karşılamakta. 

 

Gain platform içerikleri

Gain içerisinde bilgilendirici veya eğlendirici kısa videolar; dizi, kısa film ve çeşitli programlar bulunmakta. Keşfet bölümünde; güncel, haber, dizi, film, program, belgesel, müzik ve spor seçenekleri bulunmakta. Aynı zamanda yeni eklenenler, çok konuşulanlar ve size önerilenler de keşfet bölümünde yer almakta. 

 

Son 24 saatte Türkiye, son 24 saatte Dünya ve Mirgün Cabas canlı programları haber bölümündeki içerikleri oluşturuyor. 

 

Eski sevgili, daimi arkadaş olan Ezgi ve Mehmet’in her gün 10 bin adım atma sürecinde başına gelenleri konu alan 10 bin adım, eşinin katilini arayan bir terapistin konu edildiği terapist, alternatif tıp üzerine bir şifa bağımlısının itirafları, kıtlık karşısında toplumu konu alan the collapse, Sinem ve Cem’in dil bilgisini eleştiren özelden yürüyenler, motorsiklet tutkunlarının hoşuna gidecek beni kendimden koru ve bir ilişki komedisi olan benim tuhaf ailem; dizi bölümündeki içerikleri oluşturuyor. 

 

Yerli-yabancı, komedi-dram pek çok kısa film; film bölümündeki içerikleri oluşturuyor. Bu bölümde aynı zamanda ödüllü filmler de yer alıyor. 

 

Sosyal medya anket sonuçları ve yemek seçimleri üzerine Vedat Milör ile en iyisi, Ahmet Müntaz Taylan ile istanbul sokaklarında gezme olanağı bulacağınız İstanbul hesabı, Deniz Göktaş ile tuz biber, Can Bonomo, Can Sungur ve Can Temiz’in konuklar alarak sunduğu oyunlar holding, konsol oyunlarına ilgi duyanlara yönelik IGN, Efe Işıldaksoy’un cep hikayeleri, ülkemiz insanları hakkında Türkiye’nin insanları, farklı sektörlerdeki insanları tanımak için dertleşme, gezi içeriklerini sevenlere yönelik teleskobuma takılanlar, unutulmaz isimlerin hayatlarını konu alan ve hayatım değişti, popüler kültür rehberiniz dadanizm, bir talk show programı olan evde yap ve vay canına sayın seyirciler; program bölümündeki içerikleri oluşturuyor. 

 

Kısa bölümler ile pek çok video; belgesel bölümündeki içerikleri oluşturuyor. MFÖ üzerine ele güne karşı, istanbuldaki apartmanların mimarisi üzerine İstanbul apartmanları, ilginç hikayeleri ile hiç bilmiyordum, sanatçılar üzerine şokopop bu belgesellerden bir kaçı.

 

Jakuzi, Can Güngör, Oyunbozan, Teoman, 220, mor ve ötesi, Mükhet Duru, Ceylan Ertem gibi isimlerin performansları; müzik bölümündeki içerikleri oluşturuyor. 

 

Kemal Ayça ve Irmak Kazuk’un sporun sosyal medyadaki yüzü üzerine konuştuğu at fava bekle, Uğur Karakullukçu ve Ceyla Büyükuzun’un süper lig konusunda kapıştığı haberim yokmuş gibi, kolay ve pratik spor haberleri için 1 dakikada spor gündemi, haftanın en iyi 5 premier lig ve Bundesliga golünü sizlere sunan gole bak, Dünya Kupaları maskotlarının tarihini konu alan futbolun en büyük sahnesi, NBA içerikleri sunan meraklısı zaten uyumaz: NBA, spor izleme seçkisi sunan zap spor, Almila Ada ile bale fitness; spor bölümündeki içerikleri oluşturuyor. 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık