İnstagram Hassas İçerik kısıtlama Özelliği Nedir?

instagram-hassas-icerik-kisitlama-ozelligi-nedir

Sosyal medya içerisinde sizin veya korumakla sorumlu olduğunuz kişilerin hesaplarında bulunan hassas içeriklerin engellenmesi durumuna denir. 

 

İnstagram da sizin ya da korumakla sorumlu olduğunuz kişilerin hesaplarında hassas içeriklerin yer almasını engelleme özelliğidir. İnstagram da kullanıcılar kısıtlamalar yaparak hassas ve +18 içerikleri bu şekilde bildirebilir. İnstagram, kullanıcılarına daha rahat bir ortam ve deneyim vaad eden bir uygulamadır. Böylece hassas içerik kısıtlaması sunarak kullanıcıların rahatsız olduğu durumları değerlendirir.

 

Kullanıcılar +18 gibi rahatsız edici içeriklerden şikayetçi olduğu için İnstagram güncellendiğinde bu özelliğini sundu. Bu durum pek çok kullanıcıyı sevindirdi. Özellikle +18 ve şiddet içerikli görsel ve videolarda hassas içerik kısıtlama özelliğini sundu. İnstagram her yaşa ve kesime hitap eden bir uygulamadır. Bu sebeple kişilerin rahatsızlık duyduğu her durumu bu şekilde engellemesi mümkündür. Örneğin; Müslüman kişilerin Kurban Bayramı’nda kestikleri keçi, inek ya da koyun gibi görsel veya video paylaşımları Avrupa ve Amerika gibi ülke vatandaşları tarafından hassas içerik olarak tanımlanmaktadır. Aynı zamanda bu gibi unsurlar çocuklar için oldukça sakıncalıdır. 

 

İnstagram kullanıcılarına eşit ve özgür bir kullanım sunuyor. Hassas olan içerikler İnstagram kullanıcısına kapalı olarak görünmektedir. Ancak kullanıcı hassas içeriğin üzerine tıklar ise içeriği görebilmektedir. Dolayısı ile hassas içeriklerin kısıtlaması otomatik olarak kullanıcının karşısına çıkar. İnstagram kullanıcısı bu içeriği görmek ister ise tıklaması yeterlidir.

 

İnstagram Hassas İçerik Nasıl yapılır?

İnstagram, hassas olan görsel veya videolarınızın hassas kısmını düzenlemenize izin vermemektedir. Bu tür düzenlemeler moderatör tarafından yapılmaktadır. Eğer uygulama yüklediğiniz videolar veya görseller nefret içerikli ise İnstagram bu paylaşımları mozaikleştirerek yayınlamanıza izin verir. Hassas ve nefret içeriklerini ayıran temel unsurlar;

  • Paylaşımın yorumları,
  • Paylaşımın amacı,
  • Paylaşımın hedef kitlesi,
  • Paylaşımı şikâyet eden kullanıcı sayısı,

 

Bu gibi durumlar göz önüne alındığında hassas olan içerikler otomatik kapalı olarak karşınıza çıkar. Aynı zamanda sizi rahatsız eden bir yorumu da bu şekilde engelleyebilirsiniz. Eğer bu şekilde kin ve nefret paylaşımları devam eder ise İnstagram hesabınızı kapatabilir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık