Instagram’da Fake Hesap Nasıl Anlaşılır?

instagramda-fake-hesap-nasil-anlasilir-

Günümüzün en çok kullanılan sosyal platformları arasında bulunan Instagram milyonlarca kullanıcıya sahip. Ancak bu kullanıcılar zaman zaman sahte çıkabiliyor.

 

Fake Hesap Nedir?

Instagram kullanıcısıysanız mutlaka fake hesap kavramıyla karşılaşmışsınızdır. Fake hesap sahte hesap anlamına gelmektedir. Yani bu hesabın kullanıcısı profilde paylaşılan kişi veya kullanıcı adında yazan isme sahip bir kişi değildir. Hesap kullanıcısı hesabında kendi fotoğrafı gibi gösterip çeşitli ünlülerin veya başka insanların fotoğraflarını paylaşmakta. Ne yazık ki bu yönteme kanan insan sayısı bir hayli yüksek. Fake hesaplar çeşitli işlevlerle kullanılabilmekte. Bunlara örnek olarak bir tanıdığını stalklamak için fake hesap açan kişileri verebiliriz. Kısacası hem oldukça kullanışlı hem de bazen zararlı olabilecek bir şey. Öyle ki bu fake hesaplar yüzünden dolandırılan, evliliğinden olan, ilişkileri bozulan birçok insan var.

 

Bir Hesabın Fake Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Eğer Instagram hesabınıza takip isteği atan veya size mesaj atan kullanıcının bir fake hesap olduğundan şüpheleniyorsanız belirli noktalara dikkat ederek o kullanıcının fake olup olmadığını anlamak çok kolay. Bu noktalara örnek olarak şunları verebiliriz:

 

  • Sahte fotoğraf kullanımı, ünlülerin veya tanıdığınız birinin fotoğraflarını kullanması fake hesapları ele veren en önemli unsur diyebiliriz. Bu yolla insanlar tarafından fark edilmeden kendilerini o kişilermiş gibi yansıtmaya çalışan fake hesaplara karşı daha gözü açık davranmalıyız.

 

  • Beğeni hilesi kullanılmış olması da bir hesabın fake hesap olduğunu anlamak için yeterli diyebileceğimiz bir nokta. Hesabın paylaştığı gönderileri beğenen kişilerin listesine baktığınızda birbirinden alakasız, genelde az takipçili hesaplar görürseniz bu fotoğrafta beğeni hilesi kullanıldığını söyleyebilirsiniz.

 

  • Fotoğraf sayısının çok az belki de sıfır olması da bir fake hesabı ele verebilir. Bu fotoğrafları inceleyip Google Resimler aracılığıyla internette aratarak hesabın fake olduğu sonucuna varabilirsiniz. Ayrıca yine bu paylaşımlara baktığınızda fotoğraflarda başka kişilerin de olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Eğer paylaşılan gönderide farklı kişiler varsa ve bu kişilerin kullandığı hesaplar etiketlenmişse bu etiketli hesaplara da girip inceleme yapmalısınız. Eğer etiketli profilin sizin ilgilendiğiniz hesapla bir ilgisi olmadığını düşünüyorsanız hesap muhtemelen bir fake hesaptır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık