Instagram Gönderi Planlama Nasıl Yapılır?

instagram-gonderi-planlama-nasil-yapilir-

Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu son hizmetlerinden bir tanesi olan Instagram gönderi planlama kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırdı. Peki, bu işlem nasıl yapılır?

 

Kullanıcılara Sunulan Yeni Özellik

Dünyanın en çok üyeye sahip sosyal medya hesaplarından bir tanesi olan Instagram’ın kullacıların hizmetine sunduğu son yeniliklerden bir tanesi de Instagram gönderi planlama özelliğidir. Instagram’ın bu yeni özelliği binlerce kişi tarafından beğeni ile karşılanmıştır. Ancak bu özelliğin kullanılabilmesi için aktif hale gelmesi gerekmektedir. 

Instagram gönderi planlama, Instagram gönderi zamanlama olarak da bilinmektedir. Uygulamanın kullanıcılarına sunduğu bu yeni hizmet sayesinde sosyal medya hesabı olan üyeler Instagram içerisinde belirlenmiş olan gönderileri istedikleri ve planladıkları tarih aralığında paylaşarak, kendilerine uygun paylaşım takvimi oluşturabilmektedir. Ancak bu hizmetten faydalanabilme için ilk olarak “Facebook İçerik Stüdyosu” kaydı oluşturulmalı ve bu sayede Facebook ve Instagram hesapları bağlantılı hale gelmelidir. 

 

Gönderi Planlama Aşamaları 

İlk olarak Facebook hesabınız ve Instagram hesabınızı bağlamanız gerekmektedir. Instagram hesabınızdan Ayarlar > Hesap > Bağlı Hesaplar > Facebook şeklinde ilerlediğiniz zaman bu aşamayı gerçekleştirmiş olacaksınız. Daha sonra Facebook İçerik Stüdyosu hesabınızı aktif etmek gerekmektedir. Bunun için Facebook İçerik Stüdyosu’na giriş yapmanız yeterli olacaktır. 

Tüm bunların ardından sonraki aşama ise Facebook İçerik Stüdyosu içindeki “Gönderi Oluştur” sekmesine tıklayarak, daha önce hazırladığınız bir gönderi için paylaşım hazırlama kısmıdır. Burada yer almakta olan “Paylaş” seçeceğinin yanındaki “Zamanla” işaretine tıklayarak, gönderiniz için belirlediğiniz zaman ve takvimi belirleyerek paylaşım hazırlayabilirsiniz. Bu sayede gerçekleştireceğiniz paylaşım işlemi anında gerçekleştirilmeyecek, Instagram paylaşımı sizin belirlediğiniz zaman ve takvime göre hareket edecektir. Elbette bu özellik sayesinde paylaşımda etiket, yer, mekan ve altyazıyı eklenebilmektedir. 

Tüm bunlara ek olarak Instagram, kullanıcılarına gönderi planlama özelliğini yalnızca gönderi paylaşımı için açmamış, aynı zamanda hikaye paylaşımı için de bu imkanı tanımıştır. Fakat bu işlemin yapılabilmesi için ek bir uygulamaya ihtiyaç bulunmaktadır. Yani Facebook ve Instagram buna müsaade etmektedir ancak şu anda böyle bir özelliği bulunmamaktadır. Görüldüğü üzere Instagram gönderi planlama özelliği oldukça basit bir işlemdir ve herkes bu adımları takip ederek kolaylıkla yapabilir. 

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık