Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Aktif Edilir?

instagram-alisveris-ozelligi-nasil-aktif-edilir

Instagram alışveriş özelliği günümüzde oldukça kullanılan bir özellik haline gelmiştir ve bu nedenle de bu özelliğin nasıl aktif hale getirebileceği konusunda çok fazla soru sorulmaktadır. 

 

Instagram üzerinden satış gerçekleştirmek için bu özelliğin aktif hale getirilmesi ve Instagram alışveriş özelliğinin açılmış olması gerekmektedir. Günümüzde kullanıcı sayısı bakımından en popüler uygulamalar arasında yer alan Instagram, ticari anlamda da oldukça büyük avantajlar sunmaktadır. Bu avantajlardan biri de doğrudan satış yapabilmeye imkan tanıyan alışveriş özelliğidir. Peki bu özelliğin açılması için gereken şartlar ve uygulanması gereken adımlar nelerdir?  

 

Yazı İçeriği

Uygunluğun Belirtilmesi

Öncelikle alışverişe uygunluğunuzu belirtmelisiniz. Bunun için resmi bir ticari hesaba ve domaine sahip olmalısınız. E-ticaret yapabilmenize engel olacak bir yönünüz bulunmamalıdır. Hesabınızın buna uygun olmasının yanı sıra internet sitenizin de instagram üzerinden alışveriş özelliğine uyumlu olması önemlidir. Bunun için sitenizin genel konseptine uygun olarak eklentiler ya da kodlardan yararlanabilirsiniz. Biraz ileri düzey bilgi gerektiren bu durum son derece önemlidir. 

 

İşletme hesabına geçiş yapma

Instagram üzerinden içinde gerekli bilgilere yer verilen bir işletme hesabı oluşturmanız gerekiyor. Instagram alışveriş özelliğini açabilmeniz için gereken ikinci adım da işletmenizin ne olduğunu açıklamanızdır. 

 

Ürün Kataloğu Oluşturma

İşletmenizi oluşturduktan sonra işletmenize ait bir içerik gerekmektedir. Bu içerik işletmenizin satışını gerçekleştireceği ürünleri kapsamalı. Bu nedenle satışı düşünülen ürünler için ürün kataloğu oluşturmalısınız. Ürün kataloglarını kategori halinde de yapabilirsiniz. Ancak önemli olan içeriklerinin yeterli olmasıdır.

 

Hesap Değerlendirmesi İşlemi

Instagram alışveriş özelliğinin açılmasındaki bir diğer adım da hesap değerlendirmesidir. Bu değerlendirme Instagram tarafından yapılır ve oluşturduğunuz profil, sahip olduğunuz domain ve içerikleriniz incelemeye girer. Bu değerlendirmede bazı geri dönüşlerle karşılaşabilirsiniz. Bu durumda verilen ger bildirimlerdeki adımları takip ederek düzenlemeleri yerine getirmeniz gerekiyor.

 

Alışveriş Özelliğini Açma

Bu işlemler tamamlanıp hesabınız Instagram tarafından onaylandıktan sonra artık Instagram alışveriş özelliğini açabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken artık çok daha kolay. Ayarlar menüsüne gidin, işletme ve ardından alışveriş menüsüne gidin. Buradan da ürün kataloğunu belirleyin ve işlem tamam. Artık siz de Instagram’da alışveriş özelliğine sahipsiniz. Kazanmaya başlayabilirsiniz. 

 

Artık bu noktadan sonra yapmanız gereken Instagram sayfanızı aktif olarak düzenlemek ve size sağlanan uygulama kolaylıklarından yararlanarak güncel bir şekilde paylaşımlarda bulunmak olacaktır. Hedefiniz mutlaka daha fazla takipçi edinmek olmalı ve reklam vs. gibi avantajları da takip etmelisiniz. Kolay gelsin.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık