Facebook’da Miras Özelliği Nedir?

facebook-da-miras-ozelligi-nedir

Facebook miras özelliği birçok kişinin tercih ettiği özelliklerden olmasa da birçok ünlünün favorisi haline gelmiştir. 

 

Facebook’ta miras özelliği özellikle ünlü isimlerin ölümünden sonra hesaplarının yönetilmesine devam edilmesi açısından son derece önemlidir. Güvenilir bir kişiye hesabın miras kalmasını sağlayan bu özellik, hayatını kaybeden kişiler için  anı hesabı şeklinde kalmaktadır. 

 

İnsanlar sevdiklerini kaybettikten sonra bazen sosyal medyadaki anıları acı çekmelerine neden olur. Bu durumda kalan sosyal medya hesabının güvenilir birine emanet edilmesi gerektiğinde profil sayfası hayran sayfasına dönüştürülür. Bu özelliğin ölmeden önce aktive edilmesi gerekir. Kişinin ölümünden sonra güvenilir birine bırakılan hesap, sınırlı olarak işlemlerin yapılmasına izin vermektedir. 

 

Facebook Mirasçısının Özellikleri Nelerdir?

Hesabınıza giriş yaparak, ölümünüzden sonra kime miras bırakacağınızı seçebilirsiniz.  Facebook mirasçısının özellikleri imkanı vardır. Bunun için “hesabı yönet” kısmından bu kişiyi seçebilirsiniz. Bu kişinin arkadaşlarınızın arasında olması gerekmektedir. İlgili kişiye bir e-posta gönderilecek bilgilendirme yapılacak ve mirasçının ne anlama geldiği de açıklanacaktır. Bu yüzden hesabınızla ilgili yapılacak değişimleri de bu alandan yapabilirsiniz. 

 

Genelde ünlü ve tanınmış kişiler, şirket sahipleri benzer konumdaki takipçisi fazla olan kişiler için hatıra hesabına dönüşüm sağlanır. Tabi ki bu hesabın mirasçısı sayfayı sömürmeyecek ve kötü amaçlarla kullanmayacak güvenilir biri olmalıdır. Bu yüzden ölmeden önce dilerseniz siz de kendi mirasçınızı belirleyebilirsiniz. 

 

Facebook Mirasçının Görevleri

Facebook mirasçısının en önemli görevi kişinin ölümünden sonra bunu kanıtlaması olmaktadır. Bir anma formu doldurularak, ölüm ilanının ilgili alana eklenmesi gerekmektedir. Talep işleme alınarak hesabın hafızaya alınması sağlanacak ve ilgili kişinin bu hesapları yönetmesi mümkün olacaktır. Hatıra hesabı olarak kullanılacak olan bu hesapları sadece vekaleti olan kişiler yönetebilecektir. 

 

Bu işlemlerin başarıyla gerçekleşmesi gerektiğinde mirasçınızı seçerek ilgili hatıra hesabının da başarıyla uygulanması gerekecektir. Mirasçının ölüm ilanını ilettikten sonra hesabın hatıra hesabı olarak onaylanması beklenecektir. Bu şekilde Facebook mirasçısı aşağıdaki işlemleri yapabilecektir.

  • Yeni arkadaşlık taleplerini kabul etmek
  • Profil ve kapak görsellerini güncellemek
  • Kişinin fotoğraf arşivi ve paylaşımlarını indirebilecek
  • Zaman tüneline yorum yazarak paylaşımda bulunabilecektir. 

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık