En Son Teknoloji Harikaları

en-son-teknoloji-harikalari

Günümüzde, dünyanın dört bir yanından teknolojiye puan kazandıran ve standartları yükseltmek için birbiriyle adeta kıyasıya yarışan bilim insanlarının yapacaklarının sınırı yok gibi gözüküyor ve her zamanki gibi şaşırtmaya devam ediyor. Eskiden kullanılan basit cihazlar artık yerini sesli komut sistemi, hareket algılama ve Hologram özelliğine bırakıyor. Bu özellikler neredeyse günlük hayatımızda yer alan birçok üründe kendini gösteriyor. Yeni çıkan televizyonlar, telefonlar, insanları kendilerine hayran bırakıyorlar. 

Yazı İçeriği

4k Televizyonu Hiç Denediniz Mi?

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte görüntü ve ses kaliteleri de ilerliyor. Video ve filmler artık daha yüksek çözünürlükte olduğu için bunları karşılayabilen televizyonlar insanları oldukça cezbediyor. LG, Arçelik, Philips gibi birçok marka kendi ürünlerini tanıtma yarışına girmişlerdir. Bu kadar marka arasından seçim yapmakta sizin tercihinize kalıyor.

 

LG Ultra HD Televizyon

LG her zaman olduğu gibi fazlasıyla iddialı olarak çıkıyor karşımıza. 3 boyutlu ses özelliği, 34-inç ekran genişliği, 8 Milyon Piksel görüntü kalitesi var. Oyun oynama özelliği konusunda da fazlasıyla kendinden emin olduğunu gösteriyor. Full HD’den 4 kat daha yüksek çözünürlüğe de sahip olduğunu belirtelim. Tabi en güncel teknoloji ürünü olarak 8k’nın çıktığını da söylemekte fayda var.

 

Telefonlar, Müzik Tabletleri Ve Android’ler

Müzik ve ses konusunda verilen önem bir hayli fazla görünüyor. En son çıkan BeoSound tableti ahşap dokunmatik ekranıyla görenleri etkiliyor. Normalde dokunmatik ekranı cam olan tabletlerin aksine bu tabletin ekranı ahşap 8 mm kalınlığında olan tabletler de şuan yeni ürünler arasında yerini almış bulunuyor. Telefonlar ise tabletlerden daha nitelikli olduğu kesin. Bugün bileklik olarak kullanılan, bükülebilen, saat olarak kullanılan ve hologram özelliğine geçiş yapan telefonlarda var. Birde bu telefonların aparatları en az o telefonlar kadar teknoloji ürünü olduğunu biliyoruz.

 

Akıllı Yüzük

Wifi özelliğiyle telefonla bağlantı kuran bu yüzük telefonda gerçekleştireceğiniz birçok işlemi telefonu elinize almanıza ihtiyaç bırakmadan gerçekleştirmenizi sağlıyor. Su geçirmez, dayanıklı, telefonu uzaktan kontrol edebilmemizi sağlayan, cihaza birisi dokunduğunda uzaktan şifreleyen bir araçtır.

 

Akıllı Kemer

Tüm elektronik araçların kişiselleşip akıllı hale getirilmesiyle birlikte artık günlük eşyalarımız da kolaylık sağlanması için programlı hale getiriliyor. Bir kemerin içerisinde bulunan oldukça küçük motorlar sizin yemek yedikten sonra veya önce hassas sensörler tarafından algılanıp kemerin sıklığını belinize göre otomatik olarak ayarlıyor. Size bir uğraş gerektirmeden kendisi her şeyi hallediyor.

 

Akıllı Otomobil Teknolojisi

Bu teknoloji sürüş sırasında veya sürüşe çıkmadan önce sizin rahatlığınıza ve güvenliğinize göre aynaları, koltukları, navigasyonu siz komut vermeden ayarlıyor. Gelecekte ise bunların yerini sürücüsüz otomatik pilot sistemi devralabilir.

 

Hologram Özelliği

Hologram bir varlığın lazer ile çizilen karşılığıdır. 3 boyutlu olarak yansıttığı için oldukça etkileyici ve yüksek teknoloji ürünüdür. Gelecekte arzulanan en önemli teknolojiden birisidir. Cam arasına yerleştirilebildiği için ve gerçeği tam olarak yansıttığından fazlasıyla ihtiyaç duyulan bir üründür.  Tüm cihazlara uyum sağlayacağı için kullanılması muhtemeldir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık