Apple Watch’a uygulama tasarlayan Türk

Hollywood’un ünlü yapımcılarının afiş projelerini hazırlayan Antalya’lı Gökşan Özman, Antalya ve Manhattan’da ki firmalarında yürüttüğü akıllı cihaz uygulamalarına benzer bir uygulamayı Apple Watch için hazırladı. Bu uygulama ile WatchS Apple Store’a giren ilk Türk firması oldu.

 

Antalya ve Yurt dışında 2003 yılından bu yana grafik tasarım ile uğraşan, Manhattan’da kurduğu firma ile de Hollywood filmlerinin afiş ve grafik projelerinde yer alan 34 yaşında ki Gökşan Özman, 4 yıldır Manhattan ve Antalya’da ki şirketleri aracılığı ile ABD’de yazılım sektöründe faaliyet göstermeye devam ediyor. Yer çekimi, Yanlış Kapı, Nuh, Yarının Sınırında, Para Avcısı, Taşıyıcı filmleri de dahil olmak üzere bir çok dünyaca ünlü baş yapıtların tanıtım projelerine imza atan Gökşan Özman, Apple’in ilk giyilebilir ürünü Apple Watch için tasarladığı uygulama ile Apple Store’e giren ilk Türk şirketi olmayı başardı.

 

 

YAZILIM VE TASARIM SÜREÇLERİNİ YÖNETMEKTE

Gökşan Özman, grafik-tasarımın dışında, akıllı telefon uygulamaları, internet siteleri, Apple Watch’a destek sağlayan, reklam sektörüne entegre teknolojik altyapılara hizmet vermeye başladıklarını da belirtti. Firmanın geldiği pozisyon itibari ile vize türünün turistten ‘business’e geçmesi ile daha fazla firmalara ve büyük şirketlere ulaşabilme imkanı oluştuğunu belirten Özman, aktif hizmet veren New York ofisinin, yazlım ihtiyaçlarını tamamen karşıladığını belirtti. Özman, çok sayıda Amerikan firmasının internet tabanlı projelerini, akıllı cihaz ve telefon uygulamalarını, EOS Android pazarında ki içerik geliştirmelerinin hem dizayn işlemlerini hem de uygulama süreçlerinin tamamını yönelttiklerini kaydetti.

 

Özman’ın bu projesinin ve desteklediği işlemlerin, Türk yazılımcı ve yazılım tabanlı tüm aktiviteleri destekleyen firma ve tüzel kişiler için de etkileyici ve hedef noktalarında belirleyici bir unsuru hiç kuşku yok ki önem arz edecektir. Bu tür projelerin geliştirilmesi hem ülkemiz hem de ileri ki dönem zarfında gelişecek yeni beyinler için ciddi bir örnek teşkil edeceğinden şüphe etmiyoruz. Yazılım ve tasarım alanlarında ki ciddi boşlukların oluşması, yer yer bilgi eksikliği ve yönlendirici aktivitelerin olmaması ile birlikte, ailelerin de destek konusunda eksikliklerinin de büyük bir etkeni var.

 

Ailelerin yönlendirici pozisyonun da olmaları, bu tür alanlara yönlendirme ve teşvik etme çalışmalarının olabildiğince yüksek olmaları gerektiğini bir kez daha vurgulamak gerekiyor. Olabildiğince zamanın teknolojik tüm aktivitelere yatkınlık sürecinde ilerlediğini anlamak, kavramak ve bu doğrultuda devam etmek gerektiğini bilmek gerekiyor. Özellikle günümüz teknolojisinde kullanılan akıllı cihaz ve telefonların alt yapısını oluşturan tüm aktivitelerin ciddi bir gelişim süreci kattığını bilmek gerekiyor. Akıllı telefon uygulamalarına bu tür projelerin devam edebilmesi ve geliştirilmesi için olağan tüm etkenler kullanılmalı, olabildiğince aktiviteler gerçekleştirilmeli, eğitim – öğrenim alanında daha hızlı gelişimler gösterilmeli ve bu yapıda belirli bir seviye edinilmelidir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık